Comportamente anxioase ale pisicilor
Este important să înveți să recunoști semnele de anxietate ale pisicii tale, deoarece pisicile nu își arată emoțiile la fel de deschis ca câinii. În loc să „acționeze”, ei tind să se retragă și să devină tăcuți.
Când se confruntă cu o amenințare bruscă, de obicei aleg să evadeze (dacă este posibil) în loc să lupte. Pisicile care se confruntă cu anxietate pot prezenta o varietate de semne: pot deveni neliniştite, îngheţate, ascunde sau vocaliza în moduri diferite. De asemenea, ei pot rata neintenționat cutia de gunoi, iar în cazurile de anxietate extremă este posibilă chiar și agresiunea defensivă.
Deși aceste semne sunt destul de supărătoare acasă, ele devin mai frustrante și mai perturbatoare atunci când apar înainte sau în drum spre veterinar. Intră în panică pentru că nu îți găsești pisica când este timpul să pleci, te chinui să-ți așeze pisica în transport, trebuie să asculți urletele mizerabile pe tot parcursul călătoriei - acestea sunt comportamente pe care toată lumea vrea să le evite. Când puteți detecta semnele suficient de devreme, sunteți mai în măsură să vă ajutați pisica și să preveniți agravarea situației.